Zupa ugotowana z serków

Serki homogenizowane nie kojarzą się z zupami, a jednak można z ich wykorzystaniem ugotować całkiem smaczną zupę. Na początku należy przy pomocy kostki rosołowej ugotować wywar. Dobrze go doprawić. Pokroić pora oraz kilka marchewek w talarki. Wrzucić do wywaru. Następnie gotować, aż warzywa staną się miękkie. Do przegotowanej wody należy wrzucić serki homogenizowane. Pod wpływem ciepłej wody, serki rozpuszczą się. Serki w takiej formie należy dodać do zupy. Stanie się ona zagęszczona i zyska ciekawy smak. Całość należy podgotować. Doprawić do smaku. Gdy wszystko już się ze sobą zmiesza i warzywa będą miękkie, całość należy zmieszać blenderem. By jeszcze bardziej zagęścić zupę można dodać mąkę lub gęstą śmietanę. Powstanie gęsta, zupa krem. Bardzo smaczna i pożywna. W sam raz dla osób, które szukają innowacji w kuchni. Będzie to również dobra zupa dla małych dzieci. Zupa z serków homogenizowanych najlepiej smakuje podawana z groszkiem ptysiowym. Można jeść ją również z drobnym makaronem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone