WOŁOWINA PO MARYNARSKU

40 dag wołowiny krzyżowej, 3 duże cebule, 6-7 średniej wielkości ziem­niaków, 10 dag słoniny lub tłustego boczku, 2 szklanki rosołu (ewentual­nie z kostki), sól, pieprz, musztarda, margaryna do smażenia. Plastry mięsa zbić dokładnie tłuczkiem, z obu stron posmarować musztardą i obsmażyć na rozgrzanej margarynie. Ziemniaki obrać, umyć i pokrajać w.talarki. Cebulę obrać i pokrajać w ósemki. Wysmarować tłuszczem naczynie żaroodporne i układać war­stwami ziemniaki z cebulą oraz mięso, każdą warstwę oprószając lekko solą i pieprzem. Wlać rosół i pokrajaną, przysmażoną słoni­nę. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapie­kać 30-40 min. Podawać w tym samym naczyniu.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone