SUFLET Z RYBY

1 kq filetów rybnych, 1 serdelek (ok. 5 dag), 5 dag słoniny, 2 kromki bułki pańskiej, 1 duża cebula, 5 łyżek mleka, 2 łyżeczki kaparów lub maiyno- wanych nasion nasturcji, 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 2 jaj­ka, szklanka śmietany tub jogurtu, ocet, sól.Filety skropić octem, trochę osolić i chwilę poddusić we własnym sosie. Ostudzić i przepuścić przez maszynkę razem z namoczoną i odciśniętą bułeczką, serdelkiem, słoniną i cebulą. Dodać kapary i natkę pietruszki, jeszcze trochę osolić i skropić octem. Tak przy­gotowaną masę przełożyć do ogniotrwałej formy, śmietanę roz­trzepać, dodając żółtka. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać ze śmietaną i polać tym masę rybną. Wstawić do gorącego pieka­rnika, po chwili zmniejszyć ogień i zapiekać prżez 20 min. Poda­wać z gotowanymi ziemniakami i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone