SCHAB PIECZONY

1-1,5 kg schabu, łyżka utartego, suchego chrzanu, 2 łyżki tartej bułki, pół solonego śledzia, 2 łyżki ostrej musztardy, pół łyżeczki pieprzu, pół łyże­czki cukru. Ze śledzia dokładnie usunąć ości, posiekać go drobniutko i utrzeć na gładką masę. Dodać tarty chrzan, musztardę, pieprz oraz cu­kier i wszystko jeszcze raz utrzeć. Tak przygotowaną pastą na­trzeć schab ze wszystkich stron i ułożyć go w brytfance. Podlać niewielką ilością wody i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Gdy woda wyparuje, dolać jej znów i piec mięso pod przykryciem ok. 1 godz. Po wyjęciu pokrajać na plastry. Podawać z frytkami i surów­ką z marchwi.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone