SAŁATKA ZE ŚLEDZI

1  solone śledzie, 4 jajka, 1 średnia cebula, 3 łyżki octu winnego lub 3-pro- centowego, łyżka margaryny, łyżeczka musztardy, szczypta cukru, zielo­na pietruszka. Śledzie dobrze wymoczyć, zdjąć skórkę, usunąć kręgosłup i ości, pokrajać na niewielkie kwadraciki. Cebulę drobno posiekać i ob­smażyć na złocisty kolor w rozgrzanej margarynie. 2 surowe jajka roztrzepać widelcem z octem, dodać musztardę, szczyptę cukru i   przesmażoną cebulę. Przygotowane śledzie polać sosem, po wierzchu posypać drobno posiekanymi 2 jajkami na twardo i natką pietruszki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone