SAŁATKA ŚLEDZIOWA,KANAPKI Z WĘDZONYM WĘGORZEM

1duże śledzie, 4 ziemniaki, 4 buraki ćwikłowe, 2-3 jabłka, 1 średniej wiel­kości cebul a, 2 łyżki soku cytrynowego, pół szklanki śmietany, sól, cukier.Śledzie oczyścić, namoczyć, po czym sfiletować, usunąć kręgo­słupy i ości, posiekać. Buraki ćwikłowe i ziemniaki ugotować w łupi­nach, po ostudzeniu obrać i pokrajać w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodając sok cytry­nowy, sól i cukier do smaku. Polać kwaśną śmietaną.3  kromki żytniego Chleba, 1 nieduży wędzony węgorz, 2 jajka, sól, pieprz, cebula.Węgorza pokrajać na porcje o długości kromek chleba, ściągnąć z nich skórkę/wyjąć kręgosłup, przepołowić i rozpłaszczyć na ka­wałkach chleba. Z jajek usmażyć rzadką jajecznicę, posolić, dodać pieprzu, rozsmarować na Chlebie pokrytym węgorzem i posypać drobno posiekaną cebulą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone