SAŁATKA RYBNA, SAŁATKA Z PSTRĄGÓW I SZPARAGÓW

30 dag ugotowanej ryby morskiej, 1 solony śledź lub sardynela, średnia cebula, 2 jajka ugotowane na twardo, 1 jabłko, 1 kiszony ogórek, 2 ugoto­wane w łupinach ziemniaki, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek oliwy lub oleju, 3 łyżki octu winnego, sól, pieprz. Z ugotowanej ryby usunąć kręgosłup i ości, pokrajać na małe ka­wałeczki. Pozostałe składniki pokrajać w drobną kostkę, osolić, dodać pieprzu, wymieszać z oliwą, octem i musztardą.Sałatkę przyrządzić na kilka godzin przed podaniem i trzymać w lo­dówce.Sałatka z pstrągów i szparagów  50 dag sprawionych pstrągów, 30 dag (pęczek) szparagów, pół szklanki  i majonezu, 2 łyżki koniaku, 1 cebula, 2-3 łyżki groszku konserwowego, łyżeczka octu (10%), sól, pieprz   .Pstrągi ugotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć, pokrajać na drobne kwadraciki, skropić koniakiem. Majonez przyprawić octem, pieprzem i solą. Ugotowane szparagi pokrajać na kawałki o grubo­ści 2-3 cm, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymie­szać, dodać konserwowy groszek i polać majonezem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone