RYBA ZAPIEKANA W SERZE

50 dag ugotowanej ryby, 3 jajka, 4-6 pieczarek, 30 dag sera (cheddar), tarta bułka, olej do smażenia. Rybę posiekać razem z ugotowanym na twardo 1 jajkiem. Pieczar­ki oczyścić, posiekać i krótko przesmaźyć w oleju. Rybę z jajkiem i pieczarki wymieszać, dodając surowe jajko. Ser pokrajać na pla­stry i formować „kanapki”: plaster sera, nadzienie, plaster sera. Obie strony kanapek posmarować rozbełtanym jajkiem i ze wszystkich stron obsypać tartą bułką. Smażyć na rozgrzanym ole­ju, wyjmować szerokim nożem lub drewnianą łopatką. Układać na sitku lub bibule, żeby tłuszcz trochę ociekł. Jeżeli chcemy uniknąć smażenia na tłuszczu, w ten sam sposób przygotowaną potrawę można zapiec w piekarniku na blasze. Podawać z białym pieczy­wem i zieloną sałatą.

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)