PRZYRZĄDZENIE SOSU DO PUDDINGU

Sos do puddingu z ryb : łyżeczka octu (10%), łyżeczka musztardy, łyżka oleju, 2 łyżki posie­kanej natki pietruszki, łyżeczka posiekanego, zielonego estragonu (może być suszony), 1 jajko na twardo, tkwaszony ogórek, cebula, łyżka kapa­rów lub marynowanych nasion nasturcji, pół szklanki wytrawnego, białe­go wina. Przyrządzenie sosu: Jajko drobno posiekać, rozetrzeć z musz­tardą i octem, mieszając dodać olej i wino. Przyprawić posiekaną natką, estragonem, drobno pokrajanym kwaszonym ogórkiem i   cebulą. Dobrze wymieszać i dodać kapary.

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)