PIECZEŃ Z RYB MORSKICH

75 dag ryby morskiej (mogą być różne gatunki), 3 kromki bułki paryskiej,2 cebule, 2 jajka, 2 łyżki masła lub margaryny, 2łyżki oleju, sól, pieprz, na- tka pietruszki, 2 łyżki skondensowanego mleka.Ryby umyć, oczyścić, ściągnąć skórę i sfiletować. Cebulę drobno pokrajać i dusić z dodatkiem masła lub margaryny. Bułkę namo­czyć w wodzie z dodatkiem skondensowanego mleka, odcisnąć, dodać do cebuli, chwilę poddusić i ostudzić. Zemleć w maszynce razem z filetami rybnymi, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, dodać jajka,’pieprz i sól do smaku. Z dokładnie wyrobionej masy uformować wałek, ułożyć w blasze lub brytfance wysmarowanej olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 35-40 min. Po­dawać na gorąco z gotowanymi ziemniakami i surówkami. Uwagal Norwedzy jadają taką pieczeń także na zimno, dekorując ją ćwiartkami jajek na twardo oraz ćwiartkami pomidorów i majone’ zem z kaparami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone