OMLET Z BOCZKIEM

Omlet z bekonem, 20 dag bekonu, 6 jajek, łyżka mąki, 2 szczypty soli, pół szklanki mleka, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku.Bekon pokrajać na niezbyt cienkie plastry i przesmaźyć na patelni. Jajka i mąkę ubić trzepaczką, dodać sól, mleko i jeszcze ubijać, po czym wymieszać z .posiekanym szczypiorkiem. Gotową masę wy­lać na patelnię z przesmażonym boczkiem i smażyć na wolnym og­niu. Brzeg omletu podnosić drewnianą łopatką, aby masa jajeczna mogła spływać na dno. Przed końcem smażenia, przykryć na chwilę patelnię, aby ścięły się także jajka na wierzchu. Podawać z zieloną sałatą i ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone