KURA Z ANANASEM

Kura z ananasem, Kura (ok. 2 kg), pół świeżego ananasa, łyżeczka cukru, mały słoiczek ma­jonezu, 2 łyżki słodkiej śmietanki, listki sałaty, sól. 1,51 wody zagotować z 10 dag soli i ostudzić. Sprawioną i umytą kurę podzielić na porcje i włożyć do solanki na 2 dni.Od czasu do czasu przewracać, żeby wszystkie kawałki jednako­wo się zasoliły. W przewidzianym terminie wyjąć porcje kury i ugo­tować w małej ilości wody. ściągnąć skórkę I mięso podzielić na mniejsze kawałki. Majonez wymieszać ze śmietanką i z cukrem, dodać pokrajany w drobną kostkę ananas. Salaterkę lub półmisek wyłożyć liśćmi sałaty, na nich ułożyć kawałki kury, polać przygoto­wanym sosem. Podawać z gorącymi, pieczonymi ziemniakami na słodko .

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone