KOTLECIKI Z CZERWONYMI BURACZKAMI

50 dag mielonej wołowiny lub tatara, burak ćwikłowy średniej wielkości, 2 ziemniaki, 1 cebula, łyżka śmietany, 1 jajko, łyżeczka kaparów lub mary­nowanych nasion nasturcji, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia.Burak i ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub utłuc, burak zetrzeć na i tarce o drobnych otworach. Połączyć je z mielonym mięsem, wbić jajko, dodać śmietanę i posiekane kapary oraz cebulę, pieprz i sól. i Wymieszać i uformować dość duże, płaskie kotlety. Od razu sma­żyć je na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami suto posy­panymi posiekanym koperkiem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone