KOPENHASKA ZUPA RYBNA

Kopenhaska zupa rybna1  kg ryby, 5 ziemniaków, pół szklanki białego wytrawnego wina, 4 łyżki oleju, kostka bulionowa, por, kilka ziaren ziela angielskiego, 2 listki lauro­we, sól.Ryby sprawić, odciąć łby i płetwy, zalać wodą (21) i gotować ok. 20 min. Płyn przecedzić. , Por i cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę,1  krótko przesmażyć na rozgrzanym oleju. Zalać rosołem rybnym, dodać kostkę bulionową, sól i przyprawy I po zagotowaniu, wrzucić pokrajane w większą kostkę ziemniaki. Gdy będą mięknąć, włożyć do zupy kawałki ryby i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Przed podaniem wlać wino.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone