KLOPSIKI Z JAJEK

6 jajek, 4 ziemniaki, mała cebula, pół łyżeczki sproszkowanej kozieradki lub przyprawy curry, 1,5 łyżki masła lub margaryny, 3 łyżki tartej bułki, na- tka pietruszki, olej do smażenia, sól ,   3  jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i rozetrzeć na puróe. Cebulę drobno posiekać i zrumlenić na maśle, dodając kozieradkę albo curry. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić surowe jajko. Masę dokładnie wymieszać, uformo­wać niewielkie klopsiki i obtoczyć je w tartej bułce, potem w roz­trzepanym jajku i jeszcze raz w tartej bułce. Smażyć na rozgrza­nym oleju. Podawać z gotowanymi ziemniakami i warzywami.

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)