KISIEL Z RABARBARU ,WAFLE

65 dag rabarbaru, ok. 2 szklanek wody, 6 dag cukru, pół łyżeczki esencji wanilinowej lub cukier wanilinowy, 3 łyżki mąki ziemniaczanej.Rabarbar obrać z włókien, pokrajać w nieduże kawałki, zalać wodą, rozgotować i przetrzeć przez sito. Wymieszać z cukrem wa- nilinowym łub esencją, dodać cukier, zagotować. Mąkę ziemnia­czaną rozmieszać w 4 łyżkach zimnej wody, dodać do musu i mie­szając zagotować. Przelać do szklanej salaterki. Podawać z bitą śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i cukrem yvanilinowym.4  jajek, 11 dag mąki, 11 dag cukru pudru, pół szklanki kwaśnej śmietany,5  dag masła, łyżeczka mielonego kardamonu lub imbiru.Jajka i cukier ubijać trzepaczką sprężynową przez 10 min, potem dodać połowę mąki, kardamon lub imbir oraz śmietanę i ubijać je­szcze 5 min. Dodać resztę mąki i stopione masło. Wymieszać. Przygotowane ciasto powinno odpocząć 10-15 min, po czym sma­ży się je na wafelnicy elektrycznej lub zwykłej. Podawać wafle z dżemem borówkowym.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone