GŁOWNA CZĘŚĆ POŁOWÓW

Główną część złowionych ryb spożywa się w Finlandii w stanie świeżym. Sprzedaje się je wprost z łodzi, na codziennych targach, głównie w Helsinkach, ale i w innych miastach portowych. Na ry­nek wewnętrzny przeznacza się ponadto ryby wędzone i suszone, a także szczególny rodzaj marynat, przygotowywanych w dużych ilościach, sposobem domowym, według starych przepisów. Mary­naty te są specjalnością rybaków fińskich z południowych wybrze­ży. Przetwórstwem zajmują sią także liczne spółdzielnie I prywatne wytwórnie konserw. Przy tak silnej konkurencji zwyciężają produk­ty o istotnie wyróżniającej się jakości. Na targach rybnych znajdują się także smażalnie – z bogatym zestawem ketchupów I innych so­sów – zachęcające do natychmiastowej degustacji.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone