FILETY Z RYBY MORSKIEJ PO SZTOKHOLMSKU

50 dag filetów, 3 łyżki mąki, 10 dag masła lub’ margaryny, sok cytrynowy, natka pietruszki, kilka liści selera, koper, 3 jabłka, szklanka sosu pomido­rowego, sól, tłuszcz do smażenia.Filety pokrajać na podłużne kawałki (wielkości palca), posolić, skropić sokiem cytrynowym, obsypać najdrobniej pokrajanym liś­ciem sełęra i polać gęstym sosem pomidorowym, po czym każdy kawałek obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oso­bno usmażyć na maśle ćwiartki obranych jabłek.Na każdym kawałku usmażonej ryby położyć ćwiartkę jabłka, po­lać masłem ze smażenia jabłek i posypać posiekaną natką pietru­szki. Podawać z puree ziemniaczanym lub frytkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone