DWIE TABLICE W KUCHNI

W kuchni są dwie tablice: na jednej wypisany skład obiadu i jego koszta, na drugiej – notują uczniowie wartość pożywną potraw. Wszystko więc obmyślone rozumnie i, praktycznie. Porządek wszędzie wzorowy. Dzieci uczą się kłaść każdą rzecz na swoim miejscu, a naczynia myć i szorować dokładnie…Sądzę, że już tych kilka cytatów może ułatwić zrozumienie współ­czesnej Norwegii, w której tradycja harmonijnie splata się z wymo­gami współczesności. Ograniczając się zaś do problematyki tej książki, warto na koniec sięgnąć do statystyki, aby mieć pełniejszy obraz kulinarnego zaplecza kraju, którego zapotrzebowanie na ży­wność – pod względem kalorycznym – własne rolnictwo i rybołów­stwo zaspokajają w 50 procentach, a resztę trzeba importować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam Cię serdecznie, mam na imię Maksymilian i serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów 🙂 Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawił czytając moją twórczość!
© Wszelkie prawa zastrzeżone